Hallo, ik ben Nana Koolstra.

Als barista werk ik al een aantal jaren bij de Eenhoorn. Naast mijn studie (bouwtechnische bedrijfskunde), heeft koffie altijd een rol gespeeld in mijn leven en heb ik stiekem een droom om ooit een eigen tent te openen. Een plek waar de lekkerste koffie wordt gemaakt, waar mensen dagelijks aanschuiven voor goed eten en ik zal ze nieuwe smaken laten ontdekken. 
Ik hou ontzettend van koffie, net als de andere medewerkers bij De Eenhoorn en wij worden blij van proeverijen, koffiewedstrijdjes onderling, nouveauteés in koffieland uitwisselen. 
Ik bevind me nu in een tussenjaar in mijn studie en voor dit jaar heb me een paar doelen gesteld. Eentje ervan is een grote reis maken. Het liefst wilde ik naar Japan en China. Natuurlijk ga ik ook als toerist door die landen om de cultuur te leren kennen, mateloos te eten, yoga doen in Japan, maar ook inzoomen op de producten en de cultuur daarom heen waar ik zo van hou: mooie koffie en thee.

Naast het backpacken, was ik op zoek naar een formule waarbij ik kon werken met als doel sneller en meer te integreren in die cultuur. Toen ik aan de Eenhoorn vroeg of ik in die landen iets zinnigs kon doen voor hen werden al snel onze wensen en ideeen concrete plannen.
De allerlekkerste koffie, namelijk die van de Eenhoorn, wordt onder andere geleverd aan een koffiebar in Guangzhou, China. 26 april vlieg ik van Amsterdam naar Guangzhou om daar mee te lopen, Eenhoornkoffie te maken, baristi te leren kennen, kennis en ervaringen uit te wisselen en al wat op mijn pad komt. Na een maand China, waarbij ik van Guangzhou naar Beijing zal reizen, vlieg ik van Beijing naar Tokyo. In Japan ga ik uiteraard ook proberen in de koffie- en theewereld te kruipen, maar daarnaast bezoek ik importeur Tsuge, die verantwoordelijk is voor de distributie van oa Olifantsigaren in Japan.
De reis zal 8 weken duren en mijn ervaringen, kennis en impressies deel ik met jullie.

Volg me op mijn reis:
Facebook: de Eenhoorn nanaintheeast
Instagram: nanaintheeast
Blog: https://eenhoorn.eu

Ik vertrek 26 april 2017!

Nana Koolstra