• Koptan Gayo - Sumatra

  • Qi Hong Gong Fu

Agenda

Theepresentatie tijdens Benefietavond Britten Strijkorkest

Lees meer...

May 25, 2018  tot  May 25, 2018
Waanders in de Broeren
Theeproeverij - vrije inloop

Lees meer...

May 26, 2018  tot  May 26, 2018
Oudestraat 101-103
Full Color Festival Kampen

Lees meer...

June 16, 2018  tot  June 16, 2018
Stadspark, Kampen
Wal-Halla Elburg

Lees meer...

June 30, 2018  tot  June 30, 2018
Havenstraat, Elburg
Stadshagen - kunst en cultuur festival

Lees meer...

July 14, 2018  tot  July 14, 2018
Stadshagen, Zwolle

Kunst in De Eenhoorn: Joke Beens

Kunst in De Eenhoorn: Joke Beens

Momenteel is er een nieuwe expositie te zien in onze koffiebar. Tot eind maart presenteert kunstenares Joke Beens hier haar  werken. Kom langs om haar werk te bewonderen onder het genot van een kopje koffie en lees hieronder alvast meer over haar werkwijze en ontwerpen.

Mijn naam is Joke Beens. Ik heb de opleiding aan de Vrije Academie voor beeldende kunst in Nunspeet in 2016 afgerond en ik werk momenteel in mijn  eigen atelier te Kampen.

Het vertrekpunt van mijn werk is een ondergrond van klei en gaas op een doek of een plaat hout. Hierna schilder ik er met acrylverf overheen. De materialen op de onderlaag zeggen iets over mijn persoonlijkheid. Klei staat voor stevigheid, maar ook voor aarde, het stof waar we naar terugkeren. Gaas staat voor transparantie, openheid: je kunt er doorheen kijken. Het aantal lagen en de mazen van het gaas variëren per werk.

De beeldtaal die op de klei wordt geschilderd staat in relatie tot de kwetsbaarheid en vergankelijkheid vanhet leven.

Na het schilderen wordt het gaas, wat onder de beschilderde ondergrond van klei zit, verwijderd. Hierdoor ontstaan er beschadigingen van het beschilderde beeld. Dit benadrukt nog sterker de imperfectie van ons bestaan.

Op mijn website www. jokebeens.nl en op mijn Facebookpagina ‘Atelier Kampen’ is te volgen waar mijn exposities plaatsvinden en waar ik schilderlessen geef.