Zheng Shan Xiao Zhong – grade 2

Een milde thee met een aroma van fruit en bloemen. De smaak van rook is subtiel aanwezig. Deze thee is lekker bij het ontbijt en bij kruidige of zoute maaltijden. Deze thee is ook lekker om te nemen bij een stukje kaas.

De Zheng Shan Xiao Zhong is een zwarte gerookte thee uit China. Hij wordt verbouwd in de provincie Fujian volgens traditionele wijze en speciaal door Madame Tseng geselecteerd. De thee staat ook bekend als Lapsang Souchong.

Een zwarte thee is volledig gefermenteerd. De thee groeit op grote hoogte en wordt met de hand geplukt en vervaardigd. De plant heeft zwarte gedraaide blaadjes. De geplukte thee wordt boven een vuurtje van naaldhout gedroogd tot het eerste vocht is onttrokken (verflensen). Hierna worden de blaadjes gerold en in vaten gestopt, die worden afgedekt met lappen voor het fermentatieproces. Dan worden de blaadjes opnieuw gevuurd en gerold. Tot slot rookt met de thee in bamboe manden boven gloeiende sintels van gedroogd sparrenhout. Dit duurt een paar uur en gebeurt onder toezicht.

9,95

Customers who bought this product also bought: