Yin Hao

Een lichtzoete, bloemige thee met nog duidelijk aanwezige frisse tonen van een groene thee. Doordat het aroma van de bloesem door de thee is opgenomen komt er bij het zetten van de thee een heerlijke delicate Jasmijngeur vrij.

De Yin Hao is een groene thee uit China. Hij wordt verbouwd in de provincie Fujian, volgens traditionele wijze en door Madame Tseng geselecteerd. De naam van deze thee betekent zilveren haarpunt.

Een groene thee is een niet gefermenteerde thee. Alleen de knoppen en eerste twee blaadjes worden geplukt. De Jasmijnbloesem wordt in de avond geplukt, vanwege de sterke geur. Voor een kilo Jasmijnthee is tien kilo bloesem nodig.

Om de smaak van Jasmijn toe te voegen aan de thee, wordt de bloesem bovenop de uitgespreide thee gelegd, gedurende 24 uur en steeds ververst. De oude bloesem wordt verwijderd voordat de geur verdwenen is. Zo absorberen de blaadjes de geur van de Jasmijnbloesem waardoor hij deze smaak verkrijgt. Een natuurlijk proces om de smaak van Jasmijn te verkrijgen.

6,50

Customers who bought this product also bought: