Xiu Qiu

Een thee van hoge kwaliteit met een aftreksel van fijne, fruitige elementen en een geur van suikerrietstroop en Jasmijn. Een zoete, zachte thee met een frisse nasmaak.

De Xiu Qiu is een witte thee uit China. Hij wordt verbouwd in de provincie Fujian, volgens traditionele wijze en door Madame Tseng geselecteerd. De naam Xiu Qiu betekent geborduurde bal, omdat de witte blaadjes zijn opgerold als parels. Ze is de beste van Europa.

Een witte thee is een niet gefermenteerde thee. Alleen de knoppen en eerste twee blaadjes worden geplukt. De Jasmijnbloesem wordt in de avond geplukt, vanwege de sterke geur. Voor een kilo Jasmijnthee is tien kilo bloesem nodig.

Om de smaak van Jasmijn toe te voegen aan de thee, wordt de bloesem bovenop de uitgespreide thee gelegd, gedurende 24 uur en steeds ververst. De oude bloesem wordt verwijderd voordat de geur verdwenen is, zo absorberen de blaadjes de geur van de Jasmijnbloesem waardoor hij deze smaak krijgt. Een natuurlijk proces om de smaak van Jasmijn te verkrijgen.

11,95

Customers who bought this product also bought: