Xihu Long Jing

Een groene thee met een authentieke geur van geroosterde kastanjes en een smaak van gestoomde groente, zoals broccoli, bonen en artisjokken. Een zoete en zuivere groene thee.

De Xihu Long Jing is een groene thee uit China. Deze thee wordt verbouwd in de provincie Zhejiang in een kwaliteitstuin. Hier wordt hij verbouwd volgens traditionele wijze en speciaal door Madame Tseng voor de Eenhoorn geselecteerd. Dit is de nationale thee van China. De naam komt van Long Jing, wat “het goede van de draak” betekend.

Een groene thee is een niet gefermenteerde thee. Van deze thee worden alleen de knoppen en bovenste blaadjes geplukt. Deze kunnen meerdere keren per seizoen geplukt worden, al is elke pluk wel anders. Na het plukken en verwelken van de blaadjes worden deze direct gewokt of gestoomd om het oxidatie- of fermentatieproces tegen te gaan. Hierdoor behouden de bladeren hun groene kleur. Daarna worden de blaadjes gebroken in grote warme of koude rollers en te drogen gelegd. Tot slot worden de blaadjes nog gesorteerd.

13,95

Customers who bought this product also bought: