Wen Shan Bao Zhong

Een thee met een fris karakter, bloemig en fruitig met tonen van gekookte groente. Deze thee heeft de volle bloemige en fruitige tonen van een oolong en de frisse groene tonen van een groene thee.

De Wen Shan Bao Zhong is een oolong thee uit Taiwan en wordt ook wel blauwgroene thee genoemd. Deze thee komt uit een exclusieve Taiwanese theetuin in het Pinglin District. Hier wordt hij volgens traditionele wijze verbouwd en speciaal door Madame Tseng voor de Eenhoorn geselecteerd. Wen Shan is de naam van een hoge berg in dit gebied.

Een oolong is een half gefermenteerde thee. Deze plant heeft grote donkergroene bladeren. Na de oogst worden de bladeren uitgespreid in de zon om te drogen, zodat ze kunnen verwelken. Ze worden regelmatig geschud en gerold met de hand, om de randjes kapot te maken. Op deze plekken zal de oxidatie plaatsvinden. Zodra de randen van het blad rood kleuren worden de blaadjes een kwartier lang gebakken in een pan op het vuur, waardoor het fermentatieproces stopt en deze mooie oolong ontstaat.

8,25

Customers who bought this product also bought: