Teng Chong Xué Rong

Een frisse, bloemige en fruitige thee met een geur van orchideeën die worden afgewisseld met een aroma van zoete erwtjes. Ook is er nog een vleug abrikoos in de thee te proeven. De thee heeft een zuivere smaak en geen enkel spoor van bitterheid. Een thee voor echte liefhebbers van groene thee.

De Teng Chong Xué Rong is een groene thee uit China. Hij wordt verbouwd in de provincie Yunnan, volgens traditionele wijze en speciaal door Madame Tseng geselecteerd. Deze provincie heeft een bergachtig landschap.

Een groene thee is een niet gefermenteerde thee. Voor deze groene thee worden uitsluitend de knoppen en bovenste blaadjes van de theeplant gebruikt. Deze blaadjes kunnen meerdere keren per seizoen geplukt worden, maar elke pluk zal anders zijn vanwege de invloeden van het weer. Na het plukken en verwelken van de blaadjes worden deze gestoomd of gewokt om oxidatie of fermentatie te voorkomen en de groene kleur te behouden. Hierna worden de blaadjes door een roller gehaald om te breken. Daarna hoeven ze alleen nog maar te drogen.

9,50

Customers who bought this product also bought: