Sencha Kakegawa Organic

  €10.25

  Een delicate, maar volle Sencha met een zoete nasmaak. Hij is mild, toegankelijk en fris met tonen van Citrus en asperges. Een verfrissende groene thee.

  De Sencha is de meest bekende, wat algemenere groene thee in Japan en wordt geproduceerd door de familie Otsuka, in Kakegawa in het Shizuoka district. Otsuka’s thee is meerdere malen uitgeroepen tot beste Sencha van Japan.

  Fijne Japanse thee komt meestal uit berggebieden, waar het verschil tussen dag en nacht groot is. Door de bergvalleien stromen riviertjes en het vocht uit de rivieren stijgt op en zorgt voor mist en nevel. Dit is voor de theestruik de beste manier om vocht op te nemen. Ook zorgt dit voor gedimd zonlicht, waardoor de plant chlorofyl aan moet maken. Zo ontstaat er een natuurlijk schaduwdek. Voor groene thee kunnen de theeblaadjes in meerdere fase van het seizoen geplukt worden. Een vroege pluk geeft een ander resultaat dan een late. Hoe vroeger geplukt, hoe zachter en zoeter de smaak wordt. Deze eerste pluk wordt first flush genoemd. Omdat het zonlicht tijdens de tweede pluk sterker is worden de aminozuren omgezet in tannine waardoor er een bittere smaak ontstaat.

  De blaadjes worden maximaal twee keer per jaar geoogst, omdat dit beter is voor de kwaliteit van de theestruik. Na de oogst worden de theeblaadjes licht gestoomd.

  Hoeveelheid
  Quantity