Qi Lan

Een thee met een geur van bloemen, groente, fruit en kruiden. Tonen van orchideeën en violen in combinatie met fruitige, groente-achtige en zelfs kruidige tonen. Er is zelfs een vleug van kardemom en venkel aanwezig.

De Qi Lan is een oolong thee uit China en wordt ook wel een blauwgroene thee genoemd. Deze thee wordt geproduceerd in de provincie Guangdong. Hier wordt hij volgens traditionele wijze verbouwd en speciaal door Madame Tseng voor de Eenhoorn geselecteerd.

Een oolong is een half gefermenteerde thee. Deze plant heeft grote opgerolde blauwgroene bladeren. Na het plukken worden deze bladeren uitgespreid in de zon om te drogen, zodat ze kunnen verwelken. De bladeren worden regelmatig geschud en gerold met de hand, om de randen kapot te maken. Op deze plekken zal de oxidatie of fermentatie plaatsvinden. Zodra de randen van het blad rood kleuren worden de blaadjes een kwartier lang gebakken in een pan op het vuur. Dit zorgt ervoor dat het fermentatieproces stopt en er een mooie oolong ontstaat.

8,50

Customers who bought this product also bought: