Qi Hong Gong Fu

Een complexe thee met een duidelijke toon van chocolade. Een geur van rauwe cacaobonen en fruit met bloemige tonen in de nasmaak. De thee is geschikt om te drinken bij het ontbijt, maar past ook goed bij chocoladedesserts.

De Qi Hong Gong Fu is een zwarte thee uit China, ook wel Keemun genoemd. Hij wordt verbouwd op een plantage in de omgeving van de stad Qi Men (Keemun), in de provincie Anhui. Op deze plantage wordt hij volgens traditionele wijze verbouwd en speciaal door Madame Tseng voor de Eenhoorn geselecteerd.

Een zwarte thee is een volledig gefermenteerde thee. De plant heeft bruinzwarte blaadjes met enkele goudkleurige stukjes. Alleen de knop en eerste twee blaadjes worden geplukt. Na de oogst worden deze blaadjes te drogen gelegd “verflensen”. Zodra de blaadjes flexibel genoeg zijn worden ze vakkundig met de hand gerold, zonder te breken. Daarom draagt deze thee de titel Gongfu, wat staat voor vakkundigheid. Na het rollen moet de thee enkele uren oxideren. Tot slot wordt de thee gevuurd in een heteluchtoven om verrotting tegen te gaan.

5,95

Customers who bought this product also bought: