Pu Er Cake 2013

€27.25

Een thee die na 12-18 jaar rijpen op zijn best is, hij wordt dan zacht, vol en krachtig met geuren van humus en bos. Hoewel ze nu al kan worden gedronken, toont de thee pas haar ware potentie na jaren bewaren. In de eerste jaren zal de thee een wat vlakkere smaak hebben.

De Pu Er Cake 2013 is een zwarte geperste vintage thee uit China. Hij wordt verbouwd op een plantage in het Chuang Cheng District, volgens traditionele wijze en speciaal door Madame Tseng geselecteerd. De thee groeit aan oude bomen van meer dan 100 jaar oud.

Een vintage thee is een zwarte, volledig gefermenteerde thee. De blaadjes zijn geplukt in 2013. De thee wordt vervaardigd in een kleine fabriek in Yunnan, volgens de Sheng Cha methode. Na het plukken worden de blaadjes gedroogd tot ze slap genoeg zijn om te bewerken. Ze worden met de hand gerold om het oxidatieproces te starten. Dan moeten de blaadjes nog een paar uur fermenteren. Tot slot worden ze gevuurd in heteluchtovens en opgeslagen in kruiken om te rijpen. De thee wordt in blokken geperst met een uniek nummer.

Quantity

 

All our payments are processed within the secured Mollie payments environment

 

Free shipping within the Netherlands with order over €45,-

 

We want you to have the best experience while shopping at de Eenhoorn. You can reach us (on office hours) at: 038 333 72 97, or drop us a line at webshop@eenhoorn.eu