Pu Er 1997

Een frisse zoete thee met een smaak van walnoten en hout. Ook in de geur zijn tonen van walnoten, stro en antiek hout te vinden. Deze relatief jonge Pu Er verraadt een ontluikende rijpheid, welke zo kenmerkend is voor vintage thee.

De Pu Er 1997 is een zwarte vintage thee uit China. Hij wordt verbouwd op een plantage in de provincie Yunnan. Hier wordt hij volgens traditionele wijze verbouwd en speciaal door Madame Tseng voor de Eenhoorn geselecteerd.

Een vintage thee is een zwarte thee die volledig gefermenteerd is en nog jarenlang na rijpt. De blaadjes van deze thee zijn in 1997 geplukt. Na het plukken worden de blaadjes gedroogd aan de lucht om het ergste vocht te onttrekken. Dit heet verflensen. Als de blaadjes flexibel genoeg zijn om te bewerken worden ze met de hand gerold om het oxidatieproces te starten. Dan moeten ze nog een paar uur fermenteren, waarna de blaadjes gevuurd worden in heteluchtovens. Daarna wordt de thee nog opgeslagen in kruiken voor een aantal jaar om verder te rijpen.

8,50

Customers who bought this product also bought: