Pu Er 1992 B

Een thee met herfstgeuren en rijke smaken van boomschors en kamfer. Deze thee is geliefd onder connaisseurs van single malts en sigaren.

De Pu Er 1992 B is een zwarte vintage thee uit China. Hij wordt verbouwd op een plantage in de provincie Yunnan. Hier wordt hij volgens traditionele wijze verbouwd en speciaal door Madame Tseng voor de Eenhoorn geselecteerd.

Een vintage thee is een zwarte thee die volledig gefermenteerd is en lang moet na rijpen. De Pu Er 1992 B is een variëteit van grote theebladeren met grijsbruine blaadjes die in 1992 zijn geplukt. Na het plukken drogen de blaadjes aan de lucht om het vocht te onttrekken, tot ze flexibel genoeg zijn om te bewerken. Ze worden met de hand gerold om het oxidatieproces te starten. Dan moeten ze nog een paar uur fermenteren. Vervolgens worden de blaadjes gevuurd in heteluchtovens om verrotting tegen te gaan. Daarna wordt de thee nog jarenlang opgeslagen in vaten van klei om verder te rijpen, net als oude wijnen. Hoe ouder, hoe lekkerder. Deze Pu Er thee kan nog minstens 30 jaar verder rijpen.

16,95

Customers who bought this product also bought: