Pu Er 1987

Een krachtige vintage thee met bosgeuren. De nasmaak is complex en bevat tonen van fruit en kamfer. De Pu Er is geliefd bij connaisseurs van single malts en sigaren. Ondanks zijn indrukwekkende leeftijd kan deze thee nog zeker 30 jaar verder rijpen. Geschikt om na de maaltijd te drinken en na forse inspanning.

De Pu Er 1987 is een zwarte vintage thee uit China. Hij wordt verbouwd op een plantage in de provincie Yunnan. Hier wordt hij volgens traditionele wijze verbouwd en speciaal door Madame Tseng geselecteerd.

Een vintage thee is een zwarte, volledig gefermenteerde thee. De grijsbruine blaadjes zijn geplukt in 1987. Na het plukken worden de blaadjes gedroogd aan de lucht tot ze slap genoeg zijn om te bewerken. Ze worden met de hand gerold om het oxidatieproces te starten. Dan moeten de blaadjes nog een paar uur fermenteren. Tot slot worden ze gevuurd in heteluchtovens. Daarna wordt ze nog jarenlang opgeslagen in vaten om verder te rijpen. De thee wordt in blokjes van 5 gram geperst. Hierop staat het woord “Fu” gedrukt, dit betekent geluk.

21,95

Customers who bought this product also bought: