Mi Lan Xiang

Een thee met een uniek karakter en opvallende aroma’s. Een geur van abrikoos, verse mango en grapefruit, afgemaakt met honing en bloemige elementen.

De Mi Lan Xiang is een oolong thee uit China en wordt ook wel blauwgroene thee genoemd. Deze thee wordt geproduceerd in de provincie Guangdong. Hier wordt hij volgens traditionele wijze verbouwd in kleine hoeveelheden en speciaal door Madame Tseng geselecteerd. De naam van de thee betekent orchideeëngeur. Deze thee behoort tot de Dan Cong familie dat unieke boom betekent en al meer dan 900 jaar oud is. Uit de nakomelingen van deze plant is de Mi Lan Xiang ontstaan.

Een oolong is een half gefermenteerde thee. Deze plant heeft grote opgerolde blauwgroene bladeren. Na het plukken, drogen en verwelken van de bladeren worden ze met de hand gerold en geschud om de randjes kapot te maken voor de oxidatie. Als de bladeren rood kleuren worden ze een kwartier lang gebakken in een pan op het vuur, hierdoor stopt de fermentatie en ontstaat deze oolong thee.

9,95

Customers who bought this product also bought: