Matcha Uji Organic

  €11.25

  Deze thee wordt gebruikt voor Japanse theeceremonies, maar kan ook gebruikt worden voor een traditionele kop thee. Ze wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor ijs, cake en andere zoete baksels. Een goede matcha is vol, rijk, intens en zoet van smaak, met een crèmige schuim.

  De Matcha is een Japanse groene thee van zeer hoge kwaliteit en wordt geproduceerd door theeproducent Shohokuen in Uji, vlakbij Osaka.

  Matcha is een groene thee poeder die door molenstenen wordt gemalen. Deze is gemaakt van de beste kwaliteit theebladeren, die in de schaduw zijn gegroeid. De theestruiken worden 4-6 weken voor de oogst bedekt met rieten matten. Door de schaduw die ontstaat wordt er meer chlorofyl en aminozuren geproduceerd. Hoe meer aminozuren een blad bevat, hoe zoeter de thee wordt. De blaadjes worden eens per jaar geoogst met de hand. Voor Matcha worden alleen de toppen van de blaadjes geplukt, omdat hier de meeste aminozuren, vitamines, antioxidanten en mineralen in zitten.

  Na de oogst worden de blaadjes gestoomd en gedroogd en de nerf verwijderd, dit heet tencha. Deze wordt vervolgens door een molensteen gemalen tot Matcha.

  Quantity