Gyokuro Kirishima Organic

  €15.15

  Deze thee is niet bedoeld om de dorst te lessen maar om te genieten. Maak kleine kopjes en laat de thee rollen in de mond. De smaak zal nog lang blijven hangen. Een goede Gyokuro heeft een fantastische zoetheid met groente en zeewierachtige tonen. Het geeft een lichte tinteling in de mond en een bijzondere, heerlijke, lange nasmaak.

  De Gyokuro wordt gezien als de hoogste kwaliteit Japanse thee en wordt geproduceerd door theemeester Sakamoto in Kirishima, in het district Kagoshima. Gyokuro betekent Dauw parel of dierbare dauw.

  De Gyokuro wordt gemaakt van de variëteiten Yabukita en Saemidori. De theestruiken worden 4-6 weken voor de oogst bedekt met bamboe matten. Door de schaduw die ontstaat wordt er meer chlorofyl en aminozuren geproduceerd. Hoe meer aminozuren een blad bevat, hoe zoeter de thee wordt. De blaadjes worden eens per jaar geoogst met de hand, hierdoor blijft de moederplant sterk en gezond. Dit bevordert de hoeveelheid mineralen, antioxidanten, aminozuren en vitamines in het blad.

  Na de oogst worden de theeblaadjes licht gestoomd. Daarna worden de blaadjes gerold, gedraaid en gedroogd.

  Quantity