Dian Hong Mao Feng

Een zoete thee met tonen van honing en geel fruit en een vleug zoethout in zijn aroma. Deze thee smaakt heerlijk bij chocolade, zoete gerechten en runderbouillon. Deze thee is geschikt als ijsthee.

De Dian Hong Mao Feng is een zwarte thee uit China. De thee groeit op een hooggelegen plaats in het Himalaya gebergte en wordt verbouwd op een plantage in de provincie Yunnan. Hier wordt hij volgens traditionele wijze verbouwd en speciaal door Madame Tseng voor de Eenhoorn geselecteerd. De naam van de thee betekend Zwarte Haarpunt uit Yunnan.

Een zwarte thee is een volledig gefermenteerde thee. De plant heeft zwarte blaadjes met helder gele puntjes. Na de oogst worden deze blaadjes aan de lucht gedroogd. Dit wordt verflensen genoemd. Zodra de blaadjes soepel genoeg zijn om te bewerken worden ze met de hand gerold. Het oxidatie- of fermentatieproces begint. Na het rollen moeten deze blaadjes nog een paar uur fermenteren voor een goede smaak en kleur van de thee. Om rotting tegen te gaan worden de blaadjes na dit proces nog gevuurd in een heteluchtoven.

5,95

Customers who bought this product also bought: