Cui Yu

Een thee met een aroma van witte bloesems zoals de acacia, magnolia en de prunus. Daarnaast valt er een lichte honinggeur te ontdekken. De nasmaak is subtiel en delicaat. Met deze thee lijkt het altijd voorjaar.

De Cui Yu is een oolong thee uit Taiwan en wordt ook wel een blauwgroene thee genoemd. Deze thee komt uit een exclusieve Taiwanese theetuin in het Alishan- gebergte. Hier wordt hij volgens traditionele wijze verbouwd en speciaal door Madame Tseng voor de Eenhoorn geselecteerd.

Een oolong is een half gefermenteerde thee. Deze thee heeft een oxidatie van 25%. Deze plant heeft grote opgerolde bladeren die van eind mei tot half augustus kunnen worden geplukt. Na de oogst worden deze uitgespreid in de zon om te verwelken. De bladeren worden regelmatig geschud en gerold met de hand, om de randjes kapot te maken. Op deze plekken zal de oxidatie plaatsvinden. Zodra de randen van het blad rood kleuren worden ze een kwartier lang gebakken in een pan op het vuur. Het fermentatieproces stopt hierdoor, waardoor deze oolong ontstaat.

11,95

Customers who bought this product also bought: