Beauté Académique

Een thee met een donkere smaak en geur. Als eerste komt er een geur van honing en geroosterd koren binnen, gevolgd door het aroma van karamel en bruine suikers. Deze thee vult langzaam de mond met homogene aroma’s en bedekt het gehemelte met een volle textuur.

De Beauté Académique is een oolong thee uit Taiwan en wordt ook wel een blauwgroene thee genoemd. Deze thee komt uit een exclusieve Taiwanese theetuin, waar hij volgens traditionele wijze wordt verbouwd en speciaal door Madame Tseng voor de Eenhoorn geselecteerd wordt.

Een oolong is een half gefermenteerde thee. Deze plant heeft grote opgerolde donkergroene bladeren die van eind mei tot half augustus kunnen worden geplukt. Na de oogst worden deze uitgespreid in de zon om te verwelken. De bladeren worden regelmatig geschud en gerold met de hand, om de randjes kapot te maken. Op deze plekken zal de oxidatie plaatsvinden. Zodra de randen van het blad rood kleuren worden ze een kwartier lang gebakken in een pan op het vuur. Het fermentatieproces wordt hierdoor gestopt.

11,95

Customers who bought this product also bought: