Bai Mu Dan

Een subtiele, frisse thee met een geur van bloemen en fruit. Door het mooie zuivere mondgevoel van deze thee, is hij heerlijk om als verfrissing te drinken.

De Bai Mu Dan is een witte thee uit China. Deze thee komt uit een kleine kwaliteitstuin, met een opbrengst van 200 kilo thee. Hier wordt hij verbouwd volgens traditionele wijze en speciaal door Madame Tseng voor de Eenhoorn geselecteerd. De naam Bai Mu Dan, betekent Witte Pioen. De naam komt voort uit de manier waarop de bladeren lijken te bloeien als de knoppen van de eerste bloemen in het voorjaar. 

Een witte thee is een niet gefermenteerde thee. Voor de witte thee worden uitsluitend de knoppen en de eerste twee blaadjes van de theeplant geplukt. Zodra deze knoppen en blaadjes groeien, moeten ze binnen 48 uur geplukt worden. Hierna worden de bladeren uitgespreid om te laten drogen. Dit wordt verflensen genoemd. Zo worden de celwanden van de bladeren verzacht. Tenslotte worden de bladeren geperst of gestoomd en vermalen in koude en warme rollers. Daarna hoeven ze alleen nog maar te drogen.

4,95

Customers who bought this product also bought: