Lapsang Souchong

Een zachte en smaakvolle thee met een delicaat houtachtig accent, die absoluut de moeite waard is om eens te proberen. Deze thee lijkt nauwelijks op de standaard gerookte thee. Lekker bij kruidige, zoute gerechten of na de maaltijd.

De Lapsang Souchong is een zwarte gerookte thee uit China. Hij wordt verbouwd in de provincie Fujian volgens traditionele wijze en speciaal door Madame Tseng geselecteerd. De originele naam (Zhengshan Xiaozhong) betekend zoiets als Zheng gebergte, kleine theevariëteit.

Een zwarte thee is volledig gefermenteerd. De thee groeit op grote hoogte en wordt met de hand geplukt. Hij wordt wel met de machine vervaardigd. De geplukte thee wordt boven een vuurtje van naaldhout gedroogd tot het eerste vocht is onttrokken "verflensen". Hierna worden de blaadjes gerold en in vaten gestopt, die worden afgedekt met lappen voor het fermentatieproces. Dan worden de blaadjes opnieuw gevuurd en gerold. Tot slot rookt met de thee in bamboe manden boven gloeiende sintels van gedroogd sparrenhout. Dit duurt een paar uur en wordt goed in de gaten gehouden.

4,95

Customers who bought this product also bought: