Arrangement - het handmaken van een sigaar

  Arrangement - het handmaken van een sigaar

  €20.00

  Beleef het, ervaar het!

  Het maken van sigaren, een eeuwenoude ambacht. Door de jaren heen is het mensenwerk grotendeels vervangen door machines, maar bij Sigarenfabriek De Olifant houden wij het ambacht in ere. Waar moet een sigarenmaker opletten en wil jij meer weten over de kneepjes van het vak? Boek dan het arrangement om te kijken of jij het in je hebt om sigarenmaker te worden.

  Onze gastvrouw Marjolijn is een van onze 'handmakers'. Zij demonstreert het vak aan jullie, vertelt over de verschillende tabakken en hoe een sigaar is opgebouwd. Wat is het verschil tussen linkse en rechtse sigaren? En hoe moeilijk is het nu om zelf een sigaar te rollen?

  Na alle aandacht voor het maken van de sigaar wandel je door de fabriek terug naar de winkel. Hier is nog aandacht voor onze andere producten: de productie van koffie en thee. Op de begane grond is er nog aandacht voor de geschiedenis van Kampen als tabakstad. 

  Het arrangement op een ander moment boeken? Een afspraak is mogelijk vanaf 4 personen. Mail naar agenda@eenhoorn.eu om een afspraak te maken.

  Tijdstip
  Datum
  Quantity