Samed-2.png

Mijn naam is Samed Okutucu en ik ben barista bij De Eenhoorn. Ik verzorg koffie’s, bedien klanten en zorg dat iedereen tevreden weggaat.

Ik werk nu vijf jaar bij De Eenhoorn en ben begonnen als stagiaire op de financiële afdeling. Na mijn stage heb ik gevraagd of ik hier mocht komen werken, want ik vond het zo leuk. Inmiddels ben ik barista en kan je mij in de weekenden en in de vakanties achter de bar vinden. Ik heb mij gespecialiseerd  in koffie en zetmethoden hiervan. Over koffie kan ik je alles vertellen, daar geef ik ook proeverijen en barista cursussen voor. Ook heb ik mijzelf verdiept in sigaren, dit doe ik meer als hobby erbij. 


Teamwork
Wat mijn werk zo leuk maakt is het team en de afwisseling van klanten. Elke zaterdag is het druk en werk je met andere collega’s. Je team is heel belangrijk. De werksfeer is fijn en je voelt dat het een familiebedrijf is. Er is geen werkdruk en je let goed op elkaar. Verder zijn de klanten heel leuk en divers. Iedereen is welkom en je sluit de dag altijd positief af.


Sociaal
Als barista moet je heel sociaal zijn. Als je dat niet bent dan geef je misschien kortaf antwoord op vragen van klanten. Je kan niet kortaf doen tegen klanten die met je willen kletsen en informatie vragen. Je moet ook kunnen zien of iemand iets nodig heeft en kijken waar jij nodig bent.

Hario V60
De Hario V60 is toch wel mijn favoriete Eenhoorn product. Met deze zetmethode maak ik graag koffie en kan ik veel mee. Ik kan met alles werken, maar de V60 vind ik toch wel de fijnste en lekkerste zetmethode om mee te werken.

Festivals
De leukste herinneringen van mijn werk zijn toch wel de festivals, deze blijven mij altijd bij. Je leert hier veel nieuwe mensen kennen en nieuwe plekken ontdekken. We staan op verschillende festivals, meestal is het een foodtruck-achtig iets, maar ook Stonerock, Wal-halla in Elburg en het Full Color Festival in Kampen. Hier ga ik met de Volvo heen en is het vaak heel erg druk. Op Stonerock waren we helemaal door onze koffie’s heen, terwijl we wel vijf tot tien kilo koffie mee hadden.