Neeltje.png

Mijn naam is Neeltje Klaphake en ik ben gastvrouw bij De Eenhoorn. Als taak heb ik als gastvrouw om de kassa te beheren. Je adviseert klanten met de dingen die ze willen hebben. Ik stel pakketjes samen aan de hand van de wensen van de klant, maar adviseer ook mensen die bijvoorbeeld voor het eerst een sigaar roken.

Ik werk sinds mijn vijftiende al bij De Eenhoorn en ben hier begonnen als afwashulpje in de bar. Daarna heb ik een hele tijd achter de bar gestaan als barista en nu werk ik voornamelijk in de winkel als gastvrouw.


Monte Alto Jarabacao
Mijn favoriete koffie is zeker de koffie uit de Dominicaanse Republiek. Ik vind deze ten eerste heel erg lekker, maar ik heb ook met mijn familie daar de plantage bezocht en dat geeft het wel een extra lading en maakt het extra speciaal. Daardoor vind ik het nog leuker om over de koffie te vertellen en weet ik veel over de achtergrond van die specifieke koffie.


Een dag als gastvrouw van De Eenhoorn
Om negen uur kom ik aan bij De Eenhoorn dan is eigenlijk het eerste wat ik doe de kassa klaarmaken. Dit doe ik eerst, zodat zodra de klanten binnenkomen ze niet daarop nog hoeven te wachten en alles al draait. Daarna zorg ik dat de winkel er netjes uit ziet, dus ik ruim een beetje op, vul producten aan en zorg dat alles klaar is om open te gaan. Dan gaan we om half tien open en ben je eigenlijk de hele dag bezig om klanten te helpen, te adviseren en te zorgen dat ze tevreden de winkel verlaten. Wat ook heel leuk is, is dat je de tijd en ruimte hebt om even met mensen te praten en de tijd voor ze neemt om de klanten beter te leren kennen. Om vijf uur gaan we dicht en ruimen we gezamenlijk met de overige collega’s de winkel en bar weer op. Voor dat ik dan naar huis ga, tel ik de kassa nog om te kijken of het klopt.


De kwaliteiten van een gastvrouw
Als gastvrouw moet je beschikken over een paar kwaliteiten. Dit zijn onder andere vriendelijkheid, kennis van zaken, lastige vragen kunnen beantwoorden en mooi kunnen vertellen over je producten zodat je de klant overtuigt om je producten te kopen.


Vernieuwing
Wat mijn werk zo leuk maakt zijn heel veel dingen. Ik werk hier natuurlijk al best wel lang en het is heel leuk om te zien dat er steeds nieuwe veranderingen komen. Ik ben best wel een lange periode weggeweest omdat ik een jaar in Spanje heb gewoond, maar als ik dan weer terugkom, wat ik altijd doe, dan zijn er altijd nieuwe dingen en nieuwe producten. Dat vind ik altijd leuk om te zien en om weer over te leren.


De Eenhoorn in drie woorden
De Eenhoorn heeft kwaliteit vind ik, het zijn hoogwaardige producten. Met het team en de klanten die langskomen is het altijd gezellig en ik vind De Eenhoorn gastvrij. De sfeer is altijd gezellig en open, je kunt bij ons altijd binnenkomen.