Lieuwe.png

Mijn naam is Lieuwe Adema en ik ben gastheer en barista bij De Eenhoorn. Ik houd mij bezig met koffie en thee zetten, de inkoop en verkoop van de winkel, personeelsplanningen en het belangrijkste: ik probeer onze gasten blij te maken.

Ik werk nu ongeveer negen maanden bij De Eenhoorn, vooral doordeweeks en regelmatig op zaterdag. De afwisseling van mijn gasten maakt het werk zo leuk. Bij de ene tafel ben ik super netjes en correct en bij de andere tafel sta ik te lachen, te gieren en te brullen. Mijn gasten zijn gewoon fantastisch!

Een dag in het leven als gastheer van De Eenhoorn
Een gemiddelde dag als gastheer begint vaak om negen uur ’s ochtends. Dan maak ik eerst koffie voor het personeel en praten we bij. Om half tien gaat de winkel open daarom zorg ik dat voor die tijd het terras naar buiten gezet is, de thee klaarstaat, de watertap gevuld is en dat de kaarsjes op de tafels aan zijn. ’s Ochtends is het vaak druk met koffie en thee drinkers, deze bedien ik. Daarna zorg ik dat de winkel op orde is en de bestellingen de deur uit gaan zodat deze de volgende dag binnenkomen. Tussendoor doe ik nog wat administratie en planningen en dan is het vaak alweer vijf uur en gaat de winkel sluiten.

Kwaliteiten
Als gastheer is het belangrijk dat je een goede mensenkennis hebt. Hiernaast moet je natuurlijk gastgericht en vriendelijk zijn, maar moet je ook bewust zijn van de omgeving en bekend zijn met de etiquette.