Krista_1.png

Mijn naam is Krista Fixe en ben marketing en communicatie manager bij De Eenhoorn. Ik houd mij bezig met de website en de webshop van De Eenhoorn, beheer de social mediakanalen en ik organiseer en plan evenementen die hier plaatsvinden.

Ik werk al sinds 2009 bij De Eenhoorn en ben begonnen met bijbaantje in de zomer en naast mijn studie communicatiewetenschappen. Toen ik afgestudeerd was ben ik een tijdje weggeweest, maar uiteindelijk ben ik hier weer teruggekomen en ben ik de marketing en communicatie gaan doen. We begonnen toen net aan de webshop en er werd nog gezocht naar iemand die hier meer op kon zitten. Aangezien ik het bedrijf al kende en communicatiewetenschappen gestudeerd heb, ben ik hiermee begonnen. Ik loop hier eigenlijk al zo’n tien jaar rond. Elke dag is anders en gevarieerd, maar dat is wel wat mijn werk zo leuk maakt.

Kwaliteiten
Als marketing en communicatiemanager moet je beschikken over organisatietalent, maar ook een beetje kunnen multitasken. Omdat wij best wel een klein bedrijf zijn, word je bij verschillende zaken betrokken. Soms bedenken we wat en moeten we dat ineens gaan regelen, improvisatietalent is daarom ook een must! Het is ook belangrijk dat je een bepaalde passie en gevoel hebt voor kwaliteit en de mooie producten, je moet natuurlijk wel weten wat je verkoopt.

Colombia
In februari 2019 heb ik voor het eerst meegedaan aan een koffiecompetitie in Colombia. Ik zat in de jury en heb hier veel koffieplantages bezocht. Met het bezoek aan een koffieplantage krijg je het hele proces te zien van hoe de koffie groeit en hoe het wordt verbouwd. Ook heb ik verschillende koffie’s geproefd en beoordeeld. Aan het eind was er een veilig waar je koffie’s kon inkopen, dit heb ik toen gedaan voor De Eenhoorn.  Hier heb ik blogs over geschreven en vlogs gemaakt.

Ambacht, kwaliteit en warm
Als ik De Eenhoorn zou beschrijven in drie woorden dan zou ik ambacht, kwaliteit en warm kiezen. Ons hele bedrijf straalt ambacht uit, omdat wij veel productie in eigen beheer hebben. We maken zelf sigaren, branden zelf onze koffie en dat vind ik heel bijzonder dat wij die processen laten zien aan de klant en/of bezoeker. Onze producten zijn goed en verrassend qua smaak, waardoor we onszelf en de klant steeds blijven verrassen. Warm heeft voor mij twee betekenissen. Ik denk dat wij voor de consumenten die hier komen een heel warm bedrijf zijn en iedereen zich prettig voelt hier, maar ook hoe wij met collega’s omgaan. Iedereen is er voor elkaar op het moment dat iemand het moeilijk heeft of er iets met je gebeurt. Het teamgevoel is heel fijn en dat vind ik altijd heel sterk in ons bedrijf.