Jobke.png

Mijn naam is Jobke van der Veen en ik ben barista bij De Eenhoorn. Ik sta achter de bar om de gasten te ontvangen en hun bestellingen op te nemen.

Ik werk nu al zo’n drie jaar bij De Eenhoorn en kwam hier terecht via een vriendin van mij wiens zus hier destijds werkte. Ze ging weg vanwege haar studie en zo kwam er een plekje voor mij vrij!


Kennis over producten
Als barista moet je kennis hebben over verschillende boon soorten uit verschillende landen en de bereidingstechnieken. Als barista houd je je bezig met verschillende factoren die invloed hebben op de smaak van espresso en filterkoffie. Ook is het belangrijk om de verschillende producten in de winkel te kennen, hierdoor kan je de gasten beter adviseren. Je moet goed contact kunnen maken met klanten en beleefd zijn. Het is ook belangrijk dat je goed leert om gaan met de druk op een zaterdag.


De gasten een verwenmoment geven is mijn doel als barista
Mijn werk is enorm afwisselend. Ik vind het erg leuk om gasten verschillende soorten koffie en thee te laten proeven. De gast een verwen moment geven is mijn doel. Ik heb erg leuke collega’s waar ik goed mee kan samenwerken, dit is erg belangrijk. Ik leer telkens weer wat meer over de producten die wij verkopen waardoor het adviseren ook makkelijker word.


Mijn leukste herinnering…
Ik heb niet perse één leuke herinnering, maar wat ik steeds leuk vind om te doen is om op stap te gaan met de Volvo in de zomerperiodes.