Errol.png

Mijn naam is Errol Schenkers en ik ben sigarenspecialist bij De Eenhoorn en De Olifant. Mijn favoriete product is toch wel de Corona Panatella.

Vroeger was ik beroepsmilitair en enkele jaren na mijn pensionering in 2003 ben ik min of meer ingerold bij De Eenhoorn/Olifant. Met enige regelmaat bezocht ik de fabriek, zelfs in mijn uniform na het werk.


Sigaren specialist
Ik ben gespecialiseerd in het geven sigarenproeverijen. Ook lever ik een bijdrage aan de deskundigheidsbevordering van de medewerkers op het gebied van sigaren. Ik ben ook lid van het Rookpanel. Het leukste bij het geven van sigarenproeverijen vind ik het creëren van behoefte aan kennis en diepgang bij de sigarenliefhebber teneinde daar het ultieme genot uit te halen.


Passie en attitude
Ik denk dat het belangrijkste wat je nodig hebt bij dit werk is passie en de juist attitude: je moet bereid willen zijn om je te verdiepen in de materie. Proberen om iedere keer weer de verwachting van de klant en je werkgever te overtreffen.


Rookpanel
Jaren geleden vroeg Rein Ravenstein (een ervaren tabaksmakelaar en Rookpanellid) aan mij of ik in het Rookpanel wilde. Destijds wist ik weinig af van tabak/sigaren hierdoor voelde ik mij vrij onzeker. Mijn antwoord was dan ook "Dat kan ik niet!’’ waarop hij antwoorde met ‘’Dat kan je wel, we hebben mensen nodig die het leuk vinden’’ en zo is eigenlijk alles begonnen. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in de materie, ik ben het steeds leuker gaan vinden en voel mij nu als een vis in het water. De ruimte, de laagdrempeligheid en de waardering die ik kreeg waren voor mij de belangrijkste ingrediënten om te groeien.


Dominicaanse Republiek
Mijn leukste herinnering aan dit bedrijf is toch wel mijn bezoek in 2000 aan de tabaksbeurs in Bremen en mijn bezoek enkele jaren geleden aan tabaks- en sigarenfabrikanten in de Dominicaanse republiek. Het waren niet alleen leuke maar ook leerzame ervaringen. Een gebaar wat ik nog zeer waardeer omdat het mij is gegund door de directie.