Emmelie.png

Mijn naam is Emmelie van Ommen en ik ben barista bij De Eenhoorn. Ik zorg ervoor dat er koffie/thee voor mijn gasten is en het helpen van bezoekers in de winkel. Ik garandeer de gast een perfect koffie en een prettige beleving De Eenhoorn en De Olifant.

Ik werk al zo’n 8 jaar al bij De Eenhoorn en ben hier vooral te vinden in de weekenden. Vroeger vond ik als kind de geur van tabak in de Voorstaat echt heerlijk ruiken, en sinds ik de vers gebrande koffie van De Eenhoorn had geproefd, was mijn liefde voor koffie begonnen. Sindsdien wou ik ook graag gaan werken voor dit bedrijf.


Een dag in het leven als barista bij De Eenhoorn
’s Ochtends begin ik met het voorbereiden van de bar, waarbij we uiteraard starten met een kopje koffie. Ook is het belangrijk of de koffiemolen goed in te stellen, hierdoor word elke dag een perfecte koffie geschonken. Als er nieuwe producten zijn dan proeven we die.

De dag van een barista is vaak afwisselend door de rondleidingen en de verschillende moment dat het super druk is, hierdoor word de dag wel leuker! Als er tijd voor is dan sluiten we de dag gezellig af met een drankje.


Vriendelijkheid, energiek en geïnteresseerd
Als barista moet je beschikken over verschillende kwaliteiten: Je moet vriendelijk zijn, verzorgd, energiek, geïnteresseerd en natuurlijk goede koffies en theeën kunnen bereiden.


Leukste herinnering
Ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt! Een van de leukste dingen was toch wel de interne barista wedstrijd een aantal jaar terug. Superspannend, maar leuk om eens op een officiële manier je te meten met je collega’s.