Djoeke-1.png

Mijn naam is Djoeke Klaphake en ik ben barista bij De Eenhoorn. Ik houd mij bezig met gasten bedienen, koffie en thee zetten en de winkel. Als mensen vragen hebben over onze producten dan kunnen ze bij mij te

Ik werk nu ongeveer vier jaar bij De Eenhoorn. Thomas heeft mij altijd hier mee naartoe genomen en zo ben ik hier ingerold. Ik ben op mijn zestiende begonnen als afwashulp en nu twee jaar later ben ik barista. Ik ben hier vooral in de weekenden te vinden en af en toe spring ik op vrijdag bij. Mijn specialisme is thee, dit vind ik het leukste om uit te proberen en ermee te spelen. Ik ben wel echt een theeliefhebber, maar ik probeer mij ook steeds meer te verdiepen in koffie. Sinds ik achttien ben geworden ben ik ook bezig met het proeven van sigaren. Thee is mijn hoofdonderwerp en daarnaast kan ik over koffie en sigaren ook wel wat vertellen.


De Grand Cru lijn
Ik ben echt dol op de Grand Cru lijn, dit is echt mijn favoriete theelijn. Ook vind ik de Qi Lan, de groene He Feng Fu Xi en de Yin Hao heel erg lekker.

Een dag als barista van De Eenhoorn
Om negen uur begin ik en start ik de boel op. Ik gooi de vaatwasser aan, laat de machines een paar keer doorspoelen, het terras gaat naar buiten en de deuren gaan open. Rond half elf wordt het druk tot ongeveer half één. Dit is ons spitsuur ’s ochtends. Tijdens dit spitsuur doen we veel horeca gerelateerde dingen zoals koffie zetten, gasten bedienen, gasten adviseren en pakketjes aannemen. De pauzes wisselen we met elkaar af en rond drie uur wordt het weer druk. Rond kwart voor vijf beginnen we met de boel op te ruimen en als het mee zit kunnen we rond half zes weer naar huis. Het is vaak hard werken maar dat vind ik wel fijn. Als het rustig is verveel je je snel. We steken veel tijd en energie in ons werk, maar we halen er ook veel plezier uit.

Team, product en gasten
Wat mijn werk zo leuk maakt zijn veel dingen. Ik kan heel goed met mijn team en het is altijd heel gezellig. Het contact met iedereen verloopt heel soepel en ik sta heel erg achter de producten die ik verkoop en waar we als bedrijf mee bezig zijn. Maar ook zeker de gasten, we hebben hele leuke en vrolijke klanten.

Leuke momenten deel je met elkaar
Ik heb niet een specifieke leukste herinnering, maar wat ik wel heel leuk vind is de afwisseling tussen collega’s. Het achter de bar staan is met het team heel gezellig en dat maakt het ook vaak wel een dag. We kunnen met elkaar grapjes maken, maar ook heel serieus zijn als het moet. Ook vind ik het leuk als klanten even naar je toekomen om een complimentje te geven en hun waardering uit te spreken.