Zwarte thee – (Chinezen noemen dit rode thee )

Het soortelijk gewicht van zwarte thee kan verschillen van soort tot soort. Vergelijk het maar met een pond spijkers of veren.
Van de klein bladige zwarte thee zoals onze Qi Hong Gong Fu is maar 1 theelepel nodig.
Van de grotere zheng Shan Xia Zhong wel 1,5 eetlepel.
Van de meeste gewone zwarte thee zijn er meestal 2 theelepels nodig om tot 5 gram te komen.

Ons advies is dan ook weeg eenmalig 5 gram thee af, die je voor het eerst drinkt en daarna gebruik je nooit meer teveel thee om de ideale pot thee te maken.
Te weinig thee op teveel water zal nooit kunnen leiden tot een mooie thee, ook niet als je haar langer laat trekken. Een ding geldt voor alle zwarte theesoorten, gebruik een ruim filter zodat de thee zich optimaal kan ontwikkelen

De thee kan worden gezet op een temperatuur van 95 graden. Dit is turbulent water dat net aan de kook is.

Na 2-4 minuten trekken kan het filter eruit worden gehaald. De duur van de trektijd is afhankelijk van de thee en natuurlijk de persoonlijke voorkeur.

De Qi Hong Gong Fu kan gemiddeld wat langer trekken dan een Su Hong. Die laatste thee wordt snel bitter. Maar bittere tonen wordt door iedereen weer anders ervaren. Dus de eerste de thee al na 2 minuten proeven en daarna weer proeven na 3 of 4 minuten. Vervolgens komt daar de ideale tijd uit om tot een goed resultaat te komen. Bij te lang trekken kan de thee bitter of hard worden.

Zwarte thee kan vaak voor een tweede maal hergebruikt worden.

Klik hier om ons aanbod van zwarte theeen te bekijken.

terug