Quarts de Chaumes

€57.50

Een zoete, mineraalrijke, frisse wijn die goed in balans is. Deze wijn is geschikt als aperitief en smaakt heerlijk met eenden- en ganzenlever, tamme gans met kweepeer, vruchtengebak- en desserts, gember en hazelnoot.

Deze zoete dessertwijn komt uit Frankrijk uit het gelijknamige gebied Quart de Chaume en wordt geproduceerd door Francis Poirel van Château de Suronde. Het is een kleine wijngaard van 6 hectare met wijnstokken van 15-70 jaar oud. De naam is ontleent aan de oude regel van de “Seigneurs de la Guerche”, eigenaren van de wijngronden. Zij kregen als pacht een “kwart” van de oogst. De druiven groeien op zanderige kalkleem. De druiven worden met de hand geoogst. Men gaat 2-5 keer langs alle druivenranken om de beste druiven te plukken. Er is maar weinig rendement. Na de persing volgt het gistingsproces op een eiken fust (vat) voor 18-20 maanden. De inhoud van de fles is 0,75 liter. 

Quantity

 

All our payments are processed within the secured Mollie payments environment

 

Free shipping within the Netherlands with order over €45,-

 

We want you to have the best experience while shopping at de Eenhoorn. You can reach us (on office hours) at: 038 333 72 97, or drop us a line at webshop@eenhoorn.eu