Rainha - Brazilie

Een fijne milde koffie met een complex karakter. Deze koffie heeft een geur van bloemen, vanille en tabak met een smaak van hazelnoten en chocola. Een zoete koffie voor beginners en gevorderden. Lekker als filterkoffie en espresso.

De Rainha koffie is een 100% Arabica koffie van het type Yellow Bourbon. Hij wordt verbouwd op de Fazenda Rainha plantage in het Mogiana district in Brazilië, een bergachtig gebied. De plantage ligt tussen de 1100 en 1500 meter hoogte. Hierdoor kunnen de koffiebessen uitsluitend met de hand geoogst worden.  

Na het plukken komen de koffiebessen terecht in een verwerkingsstation. Hier worden de koffiebessen eerst gewassen en gesorteerd op grootte, zodat alleen de beste bessen het bewerkingsproces ondergaan. De schil van de bes wordt verwijderd waarna hij te drogen wordt gelegd en de koffieboon tevoorschijn komt. Na het droogproces worden deze bonen nog behandeld in een droogmachine om het laatste vocht te onttrekken. Hierna worden de bonen opgeslagen in speciale klimaatschuren tot het transportmoment. 

7,00

Customers who bought this product also bought: