Koptan Gayo - Sumatra Biologisch

Een eigenzinnig en mysterieuze koffie. Deze koffie heeft een geur van zoethout, kaneel en kruidnagel. Een fruitige smaak met een volle zoete afdronk en een lange rijke nasmaak van karamel en zoethout. Een spannende, gewaagde, aardse en kruidige koffie voor een echte waaghals. 

De Koptan Gayo koffie is een 100% Arabica koffie van de types Typica, Catiomor en Tim Tim. Hij wordt verbouwd op een plantage in de provincie Ateh, in het noorden van Sumatra. De Koptan Gayo is biologisch gecertificeerd. De koffie groeit in een gebied met een hoogte tussen de 1300 en 1500 meter. Door de hoge ligging wordt deze alleen handmatig geoogst.

Na het plukken van de rijpe koffiebessen worden deze gesorteerd en ontpulpt. Deze ontpulpte koffie wordt gefermenteerd in een waterbad en daarna op de plantage in de zon gelegd om te drogen. Dit is fermenteren volgens de natte methode. Na dit proces gaat de koffie naar een verwerkingsstation. Hier wordt de pergamino schil rondom de koffieboon verwijderd. Na controle worden deze verscheept. 

8,50

Customers who bought this product also bought: