Kristoff Original Maduro View larger

Kristoff Original Maduro

Deze longfiller sigaar van Kristoff is geproduceerd in de Dominicaanse Republiek. Deze sigaar is afgewerkt met een varkensstaart, gesloten vuureinde. Het model van deze sigaar is een robusto, met een lengte van 13.9 cm en een diameter van 21.4 mm. Het binnengoed van deze sigaar bestaat uit een melange van tabak van Cubaans zaad uit Nicaragua en de Dominicaanse Republiek. Het omblad is een Piloto Cubano uit de Dominicaanse Republiek en de sigaar is opgedekt met Braziliaans Maduro dekblad uit Arapiraca. De sigaar heeft een sterkte van 5 op een schaal van 1-5. Deze sigaar heeft een rooktijd van 50-60 minuten.

 

7,01

Dominican Republic
The Dominican Republic is currently the largest producer of cigars country in the world. The cigar production is particularly in and around the capital city Santiago. The country came into view after there was a cigar boom in America around 1990.

Until around 2010, the focus was on the handmade longfillers. From 2010 there is also much focus on short fillers.

In the fertile Cibao valley tobacco is grown for cigars. Olor Dominicano, the only original tobacco from the Dominican Republic, with its mild salty flavor is used for the filler and binder.

In recent years, successful attempts are also made to grow wrapper. But much is still made use of wrapper from Connecticut, Nicaragua, Mexico and Cameroon.

Customers who bought this product also bought: