CAO Pilon Robusto View larger

CAO Pilon Robusto

Deze longfiller sigaar van CAO is geproduceerd in Nicaragua. De CAO Pilón eert de Cubaanse sigarentraditie door dekblad te gebruiken dat gefermenteerd is in een ronde Pilón. Dit zijn tabaksbladeren die zorgvuldig in kleine samenstellingen zijn opgestapeld. Bekwaamde mannen, genaamd Pilones, waren meesters van een langzame, 18 maanden lange fermentatie techniek met ronde pilonen. Een zeer arbeidsintensief proces waarvan de uitvinders van deze techniek (Agustin, Garcia en Rick Rodriguez) het de moeite waard vonden daar energie in te steken. Het model van deze sigaar is een robusto, met een lengte van 12.7 cm en een diameter van 19.8 mm. Het binnengoed van deze sigaar bestaat uit een melange van tabak uit Nicaragua. Het omblad komt uit Nicaragua en de sigaar is opgedekt met Cuban Seeded dekblad uit Nicaragua. De sigaar heeft een sterkte van 3 op een schaal van 1-5. Deze sigaar heeft een rooktijd van 50-60 minuten.

 

7,70

Nicaragua

Nicaragua is a volcanic and fertile land.

In addition to coffee and cotton they also grow tobacco.
The main tobacco region of Nicaragua lies north of the capital Managua. The area stretches from the city of Esteli to the Honduran border.

Well known is the area Nueva Segovia with the famous valley of Jalapa.
This area is because of its location, the volcanic soil and climate as well as for tobacco cultivation that is compared by agronomists and tobaccers, to the Vuelta Abajo region of Cuba.

In Nicaragua, wrapper, binder and inner leaves are produced. The tobacco from Nicaragua is full of character and has a slightly sweet taste. Beautiful tasteful tobacco is very popular and hence the cigar production around Esteli is rising sharply in recent years. The country is emerging.

Customers who bought this product also bought: