CAO Fuma Em Corda

Deze longfiller sigaar van CAO is geproduceerd in Nicaragua. Het model van deze sigaar is een toro, met een lengte van 15.2 cm en een diameter van 20.6 mm. Het binnengoed van deze sigaar bestaat uit een melange van tabak uit Nicaragua, Honduras en Brazilië. Het omblad komt uit Kameroen en de sigaar is opgedekt met Corojo dekblad uit Honduras. De naam van deze sigaar betekend “tabak in touwvorm”. Deze naam is ontstaan door de manier van fermentatie die deze sigaar heeft ondergaan. In plaats van dat de tabak werd opgestapeld in grote stapels, werd hij aan elkaar vastgebonden met touwen. Deze techniek komt uit Brazilië. De rest van het binnengoed heeft een andere fermentatie ondergaan. Deze tabak is namelijk strak opgerold in houten buizen, gedurende 6 maanden. De sigaar heeft een sterkte van 3 op een schaal van 1-5. Deze sigaar is los verkrijgbaar of in een kistje van 20 stuks. Deze sigaar heeft een rooktijd van 80-100 minuten.

Warning: Last items in stock!

11,75

Nicaragua

Nicaragua is a volcanic and fertile land.

In addition to coffee and cotton they also grow tobacco.
The main tobacco region of Nicaragua lies north of the capital Managua. The area stretches from the city of Esteli to the Honduran border.

Well known is the area Nueva Segovia with the famous valley of Jalapa.
This area is because of its location, the volcanic soil and climate as well as for tobacco cultivation that is compared by agronomists and tobaccers, to the Vuelta Abajo region of Cuba.

In Nicaragua, wrapper, binder and inner leaves are produced. The tobacco from Nicaragua is full of character and has a slightly sweet taste. Beautiful tasteful tobacco is very popular and hence the cigar production around Esteli is rising sharply in recent years. The country is emerging.

Customers who bought this product also bought: